Ja hoor, bij De Zipper kan je ook terecht voor retouches! Eenvoudige herstellingswerken zoals een broek verkorten, een naad los of een knop aannaaien doen we in huis. Er is een pashokje in de winkel om je kledingstukken te laten afspelden indien nodig. 

Voor meer ingewikkelde herstellingen zoals een rits vervangen, een kledingstuk verbreden of versmallen, trouwjurken, enz... werken we samen met An van SAN retouches in Brecht. Zij komt elke vrijdagochtend tussen 10-11u wisselen en 1 keer op de maand is ze ook op zaterdagnamiddag in de winkel. 

Een herstelling kan enkele dagen tot enkele weken duren, afhankelijk van de drukte en het werk dat moet uitgevoerd worden. We willen voldoende tijd besteden aan elke kledingstuk om een mooi resultaat te garanderen. Een spoedherstelling is enkel mogelijk in uitzonderlijke gevallen, neem daarvoor telefonisch contact op. 

WAT KOST EEN HERSTELLING?

Elke herstelling en elk kledingstuk is anders, dat maakt het moeilijk om een prijs op voorhand te bepalen. Waar veel mensen geen rekening mee houden is dat er voor bijna elke retouche eerst heel wat losgemaakt moet worden voor ze effectief aan de herstelling kunnen beginnen. Prutswerk dus, en daar kruipt veel tijd in. 

Je mag rekenen dat een kleine herstelling (bijvoorbeeld een naad terug vaststikken of een knop aannaaien, ...) ongeveer 5 euro kost, een standaard herstelling (zoals een broek verkorten) kost 10 euro, een kledingstuk versmallen of verbreden kost gemiddeld 15 euro. De rits van een jas/vest vervangen kost 35 euro, ongeacht het type jas of de lengte van de rits. 

Gelieve er op te letten dat alle kledingstukken proper gewassen zijn als je ze binnen brengt, uit respect voor onze naaisters. Alvast bedankt. 

DOE HET ZELF!

Wist je dat we in het naaicafé ook cursussen organiseren om je eigen retouches te leren doen? Heb je zelf geen naaimachine? Geen probleem ! Je kan ook een naaimachine reserveren om ter plaatsen je eigen broek te verkorten, met of zonder begeleiding. Dan ben je sowieso sneller en goedkoper gesteld dan wanneer je het door de naaister moet laten doen. Meer informatie via deze link: NAAICAFE

 

Volg ons op Facebook