Ja hoor, bij Naaicafé De Zipper kan je ook terecht voor retouches! We werken met 3 naaisters samen, 2 externen en eentje in huis. Een herstelling duurt gemiddeld 10 dagen, enerzijds omdat er veel vraag naar is, anderzijds omdat we ook voldoende tijd willen besteden aan elke kledingstuk om een mooi resultaat te garanderen. Een spoedherstelling is mogelijk maar dan wordt er een kleine meerprijs aangerekend. 

Elke herstelling en elk kledingstuk is anders, dat maakt het moeilijk om een prijs op voorhand te bepalen. Waar veel mensen geen rekening mee houden is dat er voor bijna elke retouche eerst heel wat losgemaakt moet worden voor ze effectief aan de herstelling kunnen beginnen. Prutswerk dus, en daar kruipt veel tijd in. 

Je mag rekenen dat een kleine herstelling (bijvoorbeeld een naad terug vast stikken of een knop aannaaien, ...) ongeveer 5 euro kost, een standaard herstelling (zoals een broek verkorten) kost 10 euro, een kledingstuk versmallen of verbreden kost gemiddeld 15 euro. De rits van een jas/vest vervangen kost altijd 35 euro, ongeacht het type jas of de lengte van de rits. 

Gelieve er op te letten dat alle kledingstukken proper gewassen zijn als je ze binnen brengt, uit respect voor onze naaisters. Alvast bedankt. 

 

Volg ons op Facebook